Fleksible, robuste og slagsterke rør i hardt vær

Scale AQ har levert utstyr til oppdrettsbransjen siden 1980 og har bred erfaring både fra Norge og internasjonalt med leveranser over hele verden. Merdene, som rommer opptil 1100 tonn fisk, må tåle hardt vær. Scale AQ benytter Hallingplast sine produkter som er svært fleksible, robuste og slagsterke.

Utfordring

Dagens oppdrettsanlegg flyttes mer og mer ut imot åpen sjø. De sertifiseres etter Norsk Standard 8415. Med disse strenge kravene skal anleggene tåle tøff påkjenning i all slags vær. Det er enorme krefter i sving når uværet setter inn. Det er da viktig at merdene, som ofte rommer opptil 1100 tonn fisk, tåler påkjenningen – med god margin.

Løsning

Produktene fra Hallingplast er svært fleksible, robuste og slagsterke. Det gjør at det også er svært godt egnet til oppdrettsanlegg. Vi produserer PE-rør som brukes til merdene.

Tidligere var størrelsen på merdene cirka 40 meter i omkrets med en rørdimensjon på 200 mm, men størrelsen på merdene har økt betydelig. I dag er omkretsen gjerne 157 meter. Rørdimensjonen er på 450 eller 500mm, og markedet etterspør stadig større enheter.

Scale AQ (tidligere Aqualine AS) er vinner av Årets Bedrift 2014. Årets Bedrift er en tradisjonsrik pris som i over 20 år har blitt delt ut årlig av Nordea i samarbeid med Næringsforeningen i Trondheimsregionen.