Kontakt oss
se com fi

Rørleggeren la 6800 meter sjøledning alene

Vi har utviklet et ferdig vektet PE-rør som er mindre arbeidskrevende og mer tidsbesparende ved legging av nye sjøledninger. Når sjøledninger skulle legges i Strandafjorden ble dette produktet valgt.

Kunde: Frydenlund VVS

Materialtype: SESU-pipe 110mm SDR11

Bruksområde: Vannledning

Installasjonsmetode: Sjøledning

Utført: 2013

Utfordring

I Ål i Hallingdal hadde rørlegger Frydenlund VVS oppdraget med å levere rent vann til Kleivi Industriområde og en håndfull gårdsbruk langs Riksvei 7. Totalt 6800 meter sjøledning skulle senkes i hele Strandafjordens lengde.

Å legge sjøledninger med lodd er både tidkrevende og tungvint med manuell vekting og festing av lodd før man kan senke sjøledningen til bunnen.

Løsning

Hallingplast har utviklet ferdig vektede rør for sjøledninger, også kalt synkerør. Synkerør har så høy egenvekt at røret kan senkes kontrollert ned til sjøbunnen, uten bruk av eksterne lodd.

Røret som ble lagt i Strandafjorden er et rør med en plastkappe som gir en egenvekt på 2,4. Den lokale rørleggeren Bjørn Frydelund fra Frydenlund VVS kunne, med hjelp av en liten båt og god hjelp fra strømningene, senke ledningen med god kontroll.

Video fra Strandafjorden 2013