Kontakt oss
se com fi

Et tryggere gassnett med nye rør fra Hallingplast

Gassrørene i Stockholm var nærmere 100 år gamle når kommunen i 2003 valgte å bytte de ut for å unngå gasslekkasjer. Konkurransedyktige rør fra Hallingplast ble valgt.

Kunde: NCC NoDig Sverige

Materialtype: JAPI-pipe 90-315mm SDR17 og PE100RC Gassrør 90-630mm SDR17

Bruksområde: Gassrør

Installasjonsmetode: Utblokking, inntrekking og styrt boring

Utfordring

I 2003 ble det satt fokus på de nær 100 år gamle gassrørene under Stockholms gater. ”Tidens tann” har tæret og med fare for gass-lekkasjer, måtte rørnettet kjøres med lavere trykk. Trafikksituasjonen i Stockholm innbyr til å tenke ledningsfornyelse med minimal graving.

Løsning

Ut fra forsyningsmagasinet ble det gravd grøfter og lagt 600mm PE-rør. For distribusjonsnettet i 150mm valgte man utblokking og innføring av DN 180 mm PE-rør. Igjen har rør fra Hallingplast vist seg konkurransedyktige, også ved fornyelse av gassrørnett.

 

Rør med beskyttelseskappe
Rør med beskyttelseskappe er en betegnelse på standard PE-rør med et utvendig beskyttelsesskikt av PP. PP-skiktet beskytter PE-røret mot skader som kan oppstå under håndtering og installasjon. Dette sikrer at røret er skadefritt etter installasjon, og det skaper ingen problemer ved tilkobling mot andre rørdeler.

Rør med beskyttelseskappe leveres både til vann, avløp og gass.