Kontakt oss
se com fi

Enkel reparasjon av 450mm sjøledning

Da det ble brudd i en PE 450mm SDR17 utslippsledning utenfor Karmøy i Rogaland, så Bjørnar Hervik fra Hervik Rør AS etter en enkel løsning for reparasjon. Løsningen ble ReinoGrip® mekanisk flensemuffe fra Reinert Ritz.

Kunde: Hervik Rør AS

Materialtype: Reinogrip 450mm SDR17

Bruksområde: Utslippsledning

Installasjonsmetode: Undervannsinstallasjon

Utført: 2015

For å reparere ledningen på havbunnen uten å måtte flytte den, ble det levert 2stk ReinoGrip® flensemuffer. Hervik Rør produserte selv ett bend for å sette inn mellom flensemuffene slik at ledningen ikke skulle behøve å flyttes.

Ved montering gikk dykkere fra JS Dykkerservice ned til bruddstedet, kuttet ledningen, faset kanten på ledningen, og satte deretter flensemuffene på de kappede rørendene med det medsendte monteringsverktøyet. Deretter ble bendet plassert inn mellom flensene, og boltet sammen. Ovalitet på ene rørenden gjorde at koblingen var noe treg å få på, men etter at den var kommet inn i selve muffen gikk monteringen enkelt. Det største problemet med reparasjonen var de sterke strømmene i området, som vanskeliggjorde arbeidet.

Sammenlignet med andre metoder for reparering av skaden, fikk kunden en enkel og økonomisk reparasjon, innenfor rimelig tid, og med lang levetid!

ReinoGrip® er laget etter en spesiell metode som gjør at man unngår støttehylser, og skaper en langvarig strekkfast og tett skjøt uten sveising. Den leveres i dimensjoner fra 90mm - 450mm, i PE100 SDR17-11. Koblingene kan også leveres som dobbelmuffer, løpemuffer, T-rør, bend og andre varianter. Vi kan også levere andre SDR-klasser på forespørsel.

Les mer om ReinoGrip her!

Se video: Installasjon og inspeksjon av ReinoGrip koblinger på d450 ledning