Kontakt oss
se com fi

Bratt Boring i Brønnøy!

Brønnøy kommune har i 30 år hatt vannforsyningen sin hengende på utsiden av fjellet ned fra hovedvannkilden «Nedre Sæterstidammen». Ledningen revde ett rasfarlig liv, og trengte fornyelse. Da kom borefirmaet Båsum Boring med en løsning, hvor PE Rør med PP-Beskyttelseskappe var en av nøklene til suksess!

Kunde: Båsum Boring AS

Materialtype: JAPI-pipe 315mm SDR7,4

Bruksområde: Vannledning

Installasjonsmetode: Inntrekking i borhull

Utført: 2009

Nedre Sæterstidammen ligger naturskjønt til, men med vanskelig adkomst, og uten mulighet for å grave ned en ny ledning. Båsum Boring kom derfor med løsningen om å bore fra bunnen av fjellet, og opp til hovedvannkilden. Boringen ble 300mtr lang, med 50% stigning, og det ble ført inn en helsveiset rørstreng av 315mm PE100 SDR7,4 Rør med PP-Beskyttelseskappe. Oppgaven var å lage en trygg og sikker måte å føre vann fra vannkilden og ned til bakkenivå. Med PE Rør fra Hallingplast ble dette en realitet.

Når Båsum Boring utførte boringen, ble vannstanden i reservoaret senket, slik at arbeidet skulle kunne utføres. Pilothull be først boret, før man «rømmet» opp hullet – først til 250mm, og deretter til 400mm. PE Rørets fleksibilitet gjorde at man kunne sveise hele rørstrengen sammen i bunnen av borhullet. Deretter kunne man føre røret opp gjennom det forborede hullet til vannkilden. Her ble det montert på en forankringsplate av PE, med en elektromuffe som mothold, før hele ledningen ble støpt fast i fjellet. Dykkere monterte deretter inntakssil, røret ble koblet i bunnen av rørgaten, og vannstanden ble deretter hevet igjen.

Både VA-etaten og innbyggerne i Brønnøy kan derfor berolige seg med at nå er vannforsyningen sikret!

Les hele artikkelen fra Båsum Boring: 30 års usikkerhet over i Brønnøy