Sverre oppsummerer 2021

Så var enda ett år gått – og vi ser tilbake på ett travelt, spennende og utfordrende år!

2021 har vært året med ustabile råvaremarkeder og fraktruter, samt kraftig økende priser på alt av innsatsmateriell. Dette har vært tilfelle for de aller fleste materialer, og økningene har vært så store at det har vært merkbart i alle ledd i verdikjeden.

På vår fabrikk har det betydd «mer jobb med jobben» – vi har måttet bytte dimensjoner oftere enn ønskelig på grunn av råvaremangel. Vi har måttet revidere våre tilbud på grunn av de kraftig økende råvareprisene gjennom hele året.
Takk for forståelsen fra alle våre kunder for at det har vært ett turbulent år!

Det grønne skiftet begynner å konkretisere seg på flere områder også i vår virksomhet. Gode tiltak å nevne er at vi i 2022 vil kunne levere fossilfrie PE- og PP-rør i samme gode kvalitet som vi har i dag. Vi har også økt vår kapasitet på resirkulering slik at vi kan gjenbruke de rørene som ikke blir salgbare under oppstart og stopp av produksjonen. Den største delen av arbeidet ligger allikevel foran oss, og vi ser med glede frem til å innføre nødvendige tiltak fremover.

2021 er også året hvor vår seneste utvikling SESU-XL, ferdig vektede PE sjøledninger, virkelig har skutt fart. Vi har levert rør i både Norge og Sverige fra 355-800mm, og for første gang har vi levert ett sjøslep med 560mm til Skotland. Rørene ble levert i 20mtr lange lengder, og sveiset ut til slep hos Hordaland Rørteknikk AS, hvor de ble hentet med taubåt. Bruksområdet var kabelrør for sjøkabler fra en vindkraftpark.

Datterbedriften WOPAS har også økt sin omsetning og vinner nytt terreng for hvert år som går. Selskapet leverer miljøriktige trestolper innkapslet i drikkevannsplast til kraftlinjestolper, bryggepåler, fjøsstolper og mye annet. Her er mulighetene store fremover, og vi jobber derfor med å klargjøre ny tomt for å bygge en ny WOPAS-fabrikk. En ny web-side er nettopp lansert, så les gjerne mer om WOPAS her.

Når vi nå står her på slutten av året så er det på sin plass å takke alle gode kunder og dyktige ansatte i Hallingplast.

Jeg ser frem til å fortsette utviklingen sammen med dere alle i 2022 og ønsker dere alle en god jul og et godt nytt år!

Sverre Tragethon
Daglig Leder