På Lab´n i Kleivi

Det er en skarp høstdag i Kleivi og det myldrer av aktivitet inne på fabrikken. Produksjonen av rør går sin vante gang og pakkes for utsendelse til hele verden. Men, før den tid skal både råvarer og ferdige produkt innom laboratoriet på Hallingplast. Her er det Rolf, Øivind  og Henry som sørger for at alt er som det skal. 

Rolf har ansvaret for laboratoriet på Hallingplast og har nå vært ansatt i bedriften i hele 37 år. Da han startet i 1982 var det 4 ansatte, i motsetning til de 62 som jobber der i dag. Han beskriver det som en spennende reise. Innovasjon og vekst, blandet med en sterk lidenskap for faget blant de ansatte, har skapt et spesielt godt arbeidsmiljø.

- Hallingplast er i dag en verdensomspennende bedrift med Kleivi som utgangspunkt, og det er jo litt artig å tenke på. Selv har jeg jobbet med mye forskjellig på huset, men trives godt med oppgavene på labben. Her blir kvaliteten på alt som sendes ut i verden fra Hallingplast, sikret. Og den skal være 100%, understreker Rolf.

Prøver av alle råvarer og ferdig produkt må en tur innom Rolf, Øyvin og Henry. Øyvin forklarer at det er hovedsakelig tettheten på materialer som sjekkes av teamet. Eksempelvis trykktestes avløpsrør i 1000 timer på 95 grader for å sikre kvaliteten, og med et rutinert håndlag går det unna. I 2018 var det hele 676 produktserier innom labben.

- Vi tester alltid opp mot en produktstandard og mye er ren rutine, men det dukker stadig vekk opp utfordringer i forbindelse nye segment som oljesektoren, forteller Henry.