Enorm innsats fra ansatte sikrer at Hallingplast starter opp produksjonen igjen

Hallingplast starter i dag opp produksjonen etter å ha vært hardt rammet av ekstremværet «Hans».

Ekstremværet «Hans» skapte store utfordringer for Hallingplast. Tirsdag ble alle ansatte evakuert fra selskapets produksjonsanlegg som ligger i Ål kommune i Hallingdal.

– Stå-på-viljen til våre ansatte har vært formidabel. Det gjør at vi allerede nå er i gang med produksjonen igjen, sier daglig leder i Hallingplast, Sverre Tragethon.

Han forteller at en mindre gruppe medarbeidere besøkte fabrikken på onsdag for å kartlegge omfanget av skadene og arbeidet som måtte gjøres for å få i gang produksjonen igjen.

– Vannmassene hadde flyttet rundt på lagrede rør og trengt inn bygningsmassen. Men siden torsdag har femti ansatte stått på. Det gjør at vi nå kan starte opp igjen produksjonen, fortsetter lederen for den norske familiebedriften.

Han legger til at alle produkter vaskes og inspiseres nøye for å sikre at alt er i orden med plastrørene.

– Jeg vil takke alle ansatte som har stått på i en krevende situasjon. Veier har vært stengt, og flere har haiket, syklet og tilbudt hverandre husly for å kunne bidra i arbeidet, sier Tragethon.

Han legger til at også lokale krefter som entreprenører og ansatte i kommunen har vært behjelpelige. Leverandører og samarbeidspartnere har strukket seg langt for å hjelpe situasjonen. Også selskapets konkurrenter har tilbudt lån av reservedeler og utstyr.