300 deltakere hjem med «mye i sekken»

Det 23. Hallingtreff er gjennomført, og foreløpige tilbakemeldinger tyder på at de om lag 300 deltakerne og utstillerne fikk med seg mye spennende «i sekken» hjem.  Aldri tidligere har arrangørene av Hallingtreff ønsket flere deltakere velkommen til faglige og sosiale vannbransjedager i Hallingdal.

Det var svært god stemning fra start til mål, og det er ingen tvil om at mange i norsk og nordisk vannbransje ser på Hallingtreff som et høydepunkt. Arrangørene Hallingplast AS, Rørinspeksjon Norge (RIN) og Scandinavian Society for Trenchless Technology, SSTT, gleder seg over de mange hyggelige tilbakemeldingene som allerede er kommet både fra deltakere og utstillere.  

-Vi har fått mange bekreftelser på at dette er et viktig treff, sier markedssjef i Hallingplast AS, Sverre Tragethon, som fikk gleden av å ønske den rekordstore forsamlingen velkommen til selskapets produksjonslokaler.

Sterk vekst
PE som rørmateriale vokser innen en rekke markeder, og Hallingplast rundet i fjor en halv milliard kroner i omsetning, takket være leveranser til vann- og avløpssektoren, energi og telekom, olje og gass, fiskeoppdrett, vei og bane. Selskapet, med sine 70 medarbeidere, har investert i nytt produksjonsutstyr og har dermed også økt kapasiteten betydelig, kunne markedssjef Sverre Tragethon fortelle under fabrikkdagen.
At næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok seg tid til både et fabrikkbesøk og et politisk innlegg under årets treff var også en hyggelig gest både for Hallingplast og arrangørene av Hallingtreff 

Må gå i nye spor
Daglig leder i Hallingplast AS, Steinar Tragethon, satte også standarden da han i sin åpningstale under konferansedagene på Geilo slo fast at de som går i gamle spor aldri kommer først fram til nye løsninger.
-Dersom vi skal makte morgendagens utfordringer kan vi ikke fortsette i de samme sporene. Våger vi å tenke alternative løsninger, og har vi etablerte mål på våre anlegg? Tar vi i bruk ny viten eller baserer vi oss på 50 år gammel kunnskap?  Vi er kanskje ikke sultne nok, og det er også et spørsmål om vi har politikere som har den nødvendige innsikt i bransjens utfordringer, sa han blant annet.
Han var også tydelig på at selvkostprinsippet etter hans mening er en bremsekloss i utviklingen av bransjen.
-Er vi i endring, eller drifter vi sideveis, spurte han retorisk.  

Høyt under taket
Teknisk rådgiver i Kjeldaas AS, Øystein Bjørløw fulgte opp med skarpe karakteristikker i sitt  åpningsforedrag, der han blant annet slo fast at  «-Det er bare èn ting som kan bli tettere enn tett i vår bransje, og det er folk. Da siktet han til småkongene rundt om i noen av landets kommuner som ikke er så opptatt av å skape felles forståelse for de utfordringene bransjen sliter med.
Med slike uttalelser kan vi slå fast at det fortsatt er «høyt under taket» på Hallingtreff, slik det alltid har vært når praktikerne i grøfta har fått utfolde seg sammen med rådgivere, entreprenører og ledningseiere.

Dyktige møteledere
Møtelederne og ledere i programkomiteen, VA-rådgiverne Borghild T. Folkedal og Martina B. Svedahl, begge fra Asplan Viak, la også denne gang ned en formidabel innsats i forberedelser og gjennomføring av tidenes kanskje mest allsidige og spenstige konferanseprogram. De fikk mye velfortjent skryt, og har nok sikret seg fornyet kontrakt. Her er absolutt alt på stell, inklusiv selvironi, humor og evnen til å se hver enkelt foredragsholder og konferansedeltaker.

De som ikke fikk muligheten til å delta på årets treff kan bla seg gjennom artiklene som ligger under nyheter på Hallingtreff sin egen nettside. Her presenteres noe av den bredden og allsidigheten som preget årets treff.